Home / Ons fruit / Appels

Appels

Onze appelsoorten

Elstar

Arie Visser uit Elst kweekte rond 1955 de eerste Elstar. De Elstar is de populairste appel in Nederland. Hij heeft een rode blos en een geelgroene ondergrond. De Elstar is oorspronkelijk in Nederland gekweekt en is een kruising tussen de Ingrid Marle en de Golder Delicious.

Jonagold

De Jonagold is een grote, ronde, groengeel getinte appel met een rode blos. Het beste van de Jonathan en de Golden Delicious in één appel.

Goudreinetten

De Goudreinette wordt ook wel 'Schonevan Boskoop' genoemd. Het is een grote, groengele appel met een lichte rode blos. De schil is enigzins verruwd.

Golden Delicious

De groengele appels worden bij het rijpen steeds geler en krijgen rode blosjes. Het vruchtvlees is zoet en sappig. De appels zijn lang te bewaren en zijn geschikt als handappels, voor sapproductie, gebaksvulling en appelmoes.

Delbare

Een echt zomerappeltje! Lekker sappig, friszoet van smaak en licht anijsachtig. Bovendien geurt deze appel een beetje naar rozen! Delcorf komt uit Frankrijk maar wordt tegenwoordig voornamelijk geteeld in Nederland en België. Delcorf wordt geplukt vanaf half augustus en is beschikbaar tot eind september.